Aangenaam! Mijn naam is

Wessel de Vries

Welkom!

Aangenaam kennis te maken,

Mijn naam is Wessel de Vries, aangenaam! Naast afgestudeerd bedrijfskundige (bachelor in Business Administration), ben ik freelance actief in de creatieve en culturele wereld. Met mijn eenmanszaak ‘Omleiding – Creatief Denkwerk’ mag ik creatieve (media) uitingen voor diverse opdrachtgevers bedenken en uitvoeren. Als voorzitter van kampioensdivisie brassband Soli Brass zet ik mij in om de brassbandcultuur op de kaart te zetten. Daarnaast ben ik actief als (klassiek) slagwerker, marketingadviseur en evenementenorganisator

Graag neem ik u mee in mijn wereld middels deze digitale CV.
Komen er vragen of opmerkingen boven borrelen? Schroom dan niet contact op te nemen!

Graag tot snel,

Wessel de Vries

2005 – Heden

Omleiding – Creatief Denkwerk

Onder de naam ‘Omleiding – Creatief Denkwerk’ ontwikkel ik freelance  mediacampagnes, marketingstrategieën en branding. Dit onder andere voor vakbond FNV, Foru Solutions en Hoekstra Trading Company. 

De eenmanszaak ‘Omleiding’ ontstond tijdens mijn middelbare school periode met de focus op webdesign. Met de kennis die ik opdeed tijdens de verschillende opdrachten en gedurende mijn studies, is de focus steeds meer komen te liggen op complete marketing- en mediastrategieën. Momenteel werk ik full-time voor deze eenmanszaak. 

2006 – 2016

Evenementencoördinator

Tien jaar lang heb ik meerdere festivals georganiseerd. Hierbij had mijn functie veelal betrekking op het coördineren en aansturen van de organisatie en de vrijwilligers. Daarnaast zette ik mij in als programmeur en contactpersoon. 

Naast eenmalige evenementen als ‘Kinikek’ (gez. culturele instellingen Heerenveen) en ‘Beat and Greet’ (Majestic Holland BV), heb ik 10 jaar lang ‘FarmFest Summerfestival’ mogen organiseren. Waar we in 2007 begonnen met 150 bezoekers in een schuur, organiseerden we in 2016 een popfestival met zo’n 200 bezoekers gedurende het gehele weekeind.

2016 – 2018

Teamondersteuning NHL

Als student-assistent vertegenwoordigde ik studenten in het bedrijfskunde team van de NHL. Als ondersteuner van het docententeam mocht ik trainingen en gastlessen verzorgen en heb ik zorg gedragen voor het ‘studentdeel’ van de opleidingsaccreditatie. 

1999 – Heden

Slagwerker & Drummer

Muziek maken is van jongs af aan mijn passie. Ik ben slagwerker bij kampioensdivisiebrassband Soli Brass, drum o.a. in 20s formatie Them Dirty Dimes en ben regelmatig bij orkesten en bands te vinden als sessie-muzikant.

2017 – Heden

Voorzitter Soli Brass

Als voorzitter van kampioensdivisie-brassband Soli Brass ben ik aanspreekpunt voor de leden van deze vereniging. Als bestuur zorgen we voor een optimaal speelklimaat op (semi-) professioneel niveau. Naast de dagelijkse aansturing van de vereniging ben ik verantwoordelijk voor muzikale, zakelijke en politieke contacten en coördineer ik projecten als Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, NNO goes HaFaBra en Soli’s Maestro.

2020 – Heden

Voorzitter SML

Als voorzitter van Samenwerkende Muziekverenigingen Leeuwarden zet ik me actief in om het culturele landschap in de gemeente Leeuwarden op organisatorisch en politiek niveau te verbeteren. 

2009 – 2018

Slagwerkinstructeur en Dirigent

Ik heb voor de drumband van de Oldemarkter Fanfare 9 jaar lang de individuele- en groepslessen mogen verzorgen. Daarnaast stond ik als dirigent voor de,  gemiddeld uit 15 leden bestaande, drumband. 

Nederlands 90%
Engels 80%
Duits 65%
Creatief Ondernemerschap 93%
Projectmanagement 85%
Marketing & Branding 90%
Enthousiast & Sociaal 95%
Nieuwsgierig & Leergierig 89%
Representatief & Professioneel 96%
Adobe Creative CC 85%
Microsoft Office 95%
Sibelius 4-7 80%

Overige ervaring en ontwikkeling:

Omleiding – Creatief Denkwerk

Van websites tot marketingstrategieën 

In het dorp waar ik opgroeide, Oldeholtpade, zaten allerlei kleine bedrijven die zo rond 2006 nog niet zo bezig waren met digitale marketing. Ik had mij verdiept in het bouwen van websites en ben op de koffie gegaan bij deze bedrijven. Met succes! Op mijn 15de mocht ik al verscheidene lokale ondernemingen van een website voorzien. 

Ondertussen zijn we bijna 15 jaar verder, hoewel ik nog steeds wel eens websites ontwikkel, richt ik mij voornamelijk op totale media- en marketingcampagnes. Op creatieve wijze ondersteun ik bedrijven bij het ontwikkeling van branding, marketing en mediastrategieën. Deze ontwikkeling begint bij het analyseren en adviseren, maar eindigt pas wanneer alle benodigde facetten geleverd zijn. Denk hierbij aan huisstijlen, video’s en, net als waar het allemaal begon, websites. 

Voorbeelden

Staatstraat FNV Metaal

Gedurende een (semi-)lockdown is ouderwets staken niet mogelijk. FNV Metaal bedacht de staakstraat. Met de video’s die ik in opdracht van FNV Metaal ontwikkelde, werden (nieuwe) stakers, media en de werkgevers bereikt. 

Video afspelen

Tweeluik arbeidsmigrantenhuisvesting 

Voor FNV’s kwestie van beschaving ontwikkelde ik een tweeluik over arbeidsmigrantenhuisvesting. Door het tweeluik werden de schrijnende situaties pijnlijk duidelijk. 

Video afspelen

HTC Tuinhout promo

Voor HTC Hout en Tuincentrum ontwikkelde ik de webwinkel. Door product- en overzichtsvideo’s krijgen de kijkers de sfeer mee die er op het terrein hangt. Het enige wat nog ontbreekt is de geur van het hout dat er verkocht wordt. 

Video afspelen

Foru Solution product video

Voor Foru ontwikkelde ik productvideo’s die de werking en aansluiting van een ‘Foru’ laten zien. Van het aankoppelen van slangen tot de wijze waarop de Foru-340 in olie functioneert. 

Video afspelen

Videoclip Keep Diggin’

Hoewel ik al enkele jaren video’s maak en met geweldige apparatuur mag werken, zijn sommige opdrachten extra uitdagend. Voor Them Dirty Dimes maakte ik de videoclip bij het nummer Keep Diggin. Een nummer met een verhalende songtekst. Wanneer je naar het nummer luistert, zie je al bijna de beelden voor je. Aan mij de eer hier een sfeervol geheel van te maken.

Voor de videoclip mochten we openluchtmuseum ‘Het Hoogeland’ in Warffum als decor gebruiken. Hoewel het museum een jaren ’20 uitstraling heeft, was het nog een hele kunst geen hedendaagse wegwijzers en bordjes in beeld te krijgen. 

Video afspelen

2012 – 2018

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Bedrijfskunde MER, Innovation & Leadership

Hoewel ik al enige tijd werkte voor mijn eenmanszaak, koos ik ervoor Bedrijfskunde MER te studeren aan de NHL. Als minoren koos ik ‘ondernemen’ en ‘innovation & leadership’. Hoewel twee minoren verplicht waren, koos ik voor een derde, ‘masters of change’, die zich focust op verandermanagement.

Naast mijn studie, werkte ik als student-assistent, zat ik in het ‘dreamteam’ en gaf ik gastlessen over branding, crowdfunding en innovatie. 

Stages:

2007 – 2012

Friesland College D’Drive

Evenement- & Popmanagement

Van jongs af aan organiseerde ik evenementen. Van een disco voor klasgenoten tot de jaarlijks terugkerende talentenavond op het Linde College. Dit, samen met mijn voorliefde voor muziek, resulteerde in de keuze voor de opleiding ‘Event- & Popmanagement’.

Stages:

2003 – 2007

Linde College, Wolvega

VMBO Kader – Verzorging

Leren van traditionele school-stof was nooit echt mijn hobby. Ik verdiepte me liever in het bouwen van websites, het organiseren van evenementen en het starten van mijn bedrijf. Gelukkig kreeg ik op mijn middelbare school voldoende ruimte om mij naast de standaard  schoolvakken te ontwikkelen. Zo organiseerde ik evenementen en zat ik in de leerlingen- en medezeggenschapsraad. 

Ervaring en ontwikkeling:

Muziek

Van spelen tot instrueren tot arrangeren

Slagwerker

Soli Brass, CMV Euphonia, Projectmatig

Al op jonge leeftijd wist ik het: ik wilde drummen. Mijn ouders vonden dit een goed idee, mits ik naast individueel les ook in groepsverband zou gaan spelen. Zo kwam ik bij de 2e divisiebrassband CMV Euphonia te Wolvega terecht. Ik behaalde mijn A-C diploma slagwerk (melodisch en ritmisch) en D gericht op drums. 

Na jaren als ‘inval’ slagwerker bij Soli Brass te hebben gespeeld, werd ik in 2017 gevraagd lid te worden van deze kampioensdivisie brassband. Naast mijn muzikale inzet als zowel ritmisch en melodisch slagwerker nam ik ook snel zitting in het bestuur. Eerst als coördinator voor projecten zoals Leeuwarden 2018 en de opening van Culturele Hoofdstad Matera (Italië), maar vanaf begin 2019 ook als voorzitter. 

Video afspelen

Video: Soli Brass, Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2016

Zowel op muzikaal als bestuurlijk vlak streven we bij Soli Brass naar een klimaat wat uitdaagt om op het hoogste niveau muziek te maken. Dit enerzijds om talentontwikkeling en doorstroom naar het conservatorium mogelijk te maken en anderzijds om in de top van de Nederlandse brassbandwereld te kunnen meedraaien.

Naast mijn lidmaatschap bij Soli Brass, ben ik regelmatig als (melodisch) slagwerker te vinden bij andere verenigingen. Zo speel ik regelmatig mee met Brassband Pro Rege (Heerenveen), Harmonie Akkrum en Excelsior Ferwert. 

Drums

Them Dirty Dimes & Billy & The Bobcats

Hoewel ik werd opgeleid als klassiek slagwerker, lonkte het drummen in bands al vroeg. Tijdens de middelbare school speelde ik in meerdere hardrockbands waarmee we op vele podia mochten staan.

Tegenwoordig heeft de hardrock plaats gemaakt voor Rock ’n Roll met ‘Billy & The Bobcats’ en op de jaren ’20 gebasseerde Old-fashioned jazz, blues en gypsy van ‘Them Dirty Dimes’.  

Met Them Dirty Dimes hebben we menig zaal mogen vullen met onze muziek. Denk aan de Oosterpoort in Groningen en Patronaat in Haarlem. Met een boekings- en platencontract op zak en een, al zeg ik het zelf, geweldige debuutplaat (release maart 2021), belooft 2021 een goed jaar te worden voor de band. Mits het coronavirus geen roet in het eten blijft gooien natuurlijk.

Video afspelen

Video: Them Dirty Dimes, Compilatie 2019/2020

Naast onze muzikale inzet, zorgen Gijs (zang), Johan (gitaar) en ik voor het management en de marketing rondom de band. Een mooi voorbeeld hiervan is onze crowdfundingscampagne voor het debuutalbum. Aanvankelijk zouden we, met onze goedgevulde agenda in 2020, de album opnames financieren. Het coronavirus gooide echter roet in het eten en onze agenda werd leger en leger. Door de crowdfunding, waarmee we binnen 2 weken ruim 160% van ons streefbedrag ophaalden, werd het mogelijk alsnog ons debuutalbum op te nemen en uit te brengen. 

Instrueren, dirigeren en arrangeren

Drumband (Lyra-korps) Oldemarkter Fanfare

In 2008 hielp ik de Oldemarkter Fanfare op melodisch slagwerk. Toen in diezelfde periode de instructeur van de drumband plotseling afscheid nam, werd ik gevraagd deze positie over te nemen. Hoewel ik, naast minimale ervaring in les geven, nog geen ervaring had met dirigeren, besloot ik volmondig ‘ja’ te zeggen.

In de bijna 9 jaar dat ik als instructeur en dirigent voor de drumband heb gestaan, hebben we mooie concerten mogen geven, zijn we popmuziek gaan spelen en hebben we de focus gelegd op ‘drumband nieuwe stijl’. We groeiden in ledenaantal, enthousiasme en niveau. 

Video afspelen

Video: Drumband Oldemarkt, ‘I Love It’ (Icona Pop) 2018.

In mijn tijd bij de drumband kreeg ik de kans mezelf te ontwikkelen als arrangeur. Bij gebrek aan speelbare muziek voor de bezetting ben ik al snel begonnen met het arrangeren van (pop)muziek. Zo werd het mogelijk om, ondanks de lyra-korps bezetting, muziek van/uit ‘Pirates of the Carribean’, U2 en Bon Jovi te spelen. 

Na mijn afscheid in juli 2017, bleek er geen match te zijn met de nieuwe dirigent/instructeur. In het voorjaar van 2018 ben ik nog 8 weken als interim-dirigent aangesteld, ter voorbereiding op de jaarlijkse uitvoering in maart. Hoewel deze uitvoering, ondanks de korte voorbereidingstijd, een succes was, besloot de Oldemarkter Fanfare niet op zoek te gaan naar een nieuwe dirigent en is de ‘vaste’ drumband in de zomer van 2018 opgeheven. Deze komt nu enkel nog projectmatig bij elkaar.

Evenementen

Organiseren & Coördineren 

Met de liefde voor muziek, ontstond ook de liefde voor het organiseren van evenementen. Op de basisschool resulteerde dit in de organisatie van disco’s voor mijn klas- en dorpsgenootjes. Met de cd spelers en een mengtafel van een buurman, discolichten van mijn oom en mijn kleine collectie CD’s bouwde ik het lokale café om tot kinderdisco. Maar daar bleef het niet bij.

In de leerlingenraad van de middelbare school leerde ik Okke kennen. Samen met zijn tweelingbroer vierde hij zijn verjaardag, niet op hun geboortedatum in november, maar in juli. De ingrediënten waren simpel: iedereen betaalde €10,00, Jaap en Okke kochten hapjes, drankjes en versierden de stal bij hun huis. Tot er zo’n 150 mensen op het verjaardagsfeestje kwamen. Okke en Jaap vroegen een aantal mensen mee te denken en zo werd het feestje op de boerderij ‘FarmFest Summerfestival’. 

In 2016 was dit feestje uitgegroeid tot een volwaardig festival. 4 podia, een singer-songwriter route door het naastgelegen natuurgebied en een volledig aangekleed terrein waren de ingrediënten voor FarmFest. Waar het festival gegroeid was, kreeg ik de kans mee te groeien. Waar ik in 2006 begon met de programmering, mocht ik in 2016 leiding geven aan de organisatie en aan ruim 50 vrijwilligers. Daarnaast mocht ik actief samenwerken met Gemeente Weststellingwerf en ’t Fryske Gea voor de ontwikkeling van festival-onderdelen. 

Terugkijkend op FarmFest is het succes van dit festival mede ontstaan door de werkwijze van Jaap en Okke. Zei kozen ervoor om in 2007 een nieuwe lichting organisatoren aan te trekken om het festival verder te laten groeien. Dit is gedurende mijn jaren binnen FarmFest niet anders geweest. Bewust van deze succesvolle en creatieve organisatievorm besloot ik in 2017, met pijn in mijn hart, afscheid te nemen van de organisatie. Er stond een nieuwe lichting klaar voor de organisatie van dit mooie festival, die de organisatie vol creativiteit en enthousiasme voortzetten. 

Media:

FarmFest Verdwaalt

Naast een jaarlijks terugkerend popfestival organiseren, wilde wij van culturele toegevoegde waarde zijn voor de gemeente Weststellingwerf. Deze toegevoegde waarde creëerden we onder andere door in samenwerking met de gemeente en ’t Fryske Gea ‘FarmFest Verdwaalt’ te organiseren. 

FarmFest verdwaalt is een onderdeel van het festival wat zich afspeelt in het naastgelegen natuurgebied ‘De Rottigemeente’. Tijdens een vaar- en wandelroute komen bezoekers singer-songwriters, poëten en artiesten tegen die op de mooiste plekken in het natuurgebied hun muziek of kunst op intieme wijze ter tonele brengen.

Video afspelen

Contact

Ik drink graag koffie